sista dagen

jahapp, sista dagen i augusti. jag säger då det! tiden går snabbt när man har kul.

dagen idag har sett ut som följande:
05:30-07:00 - vakna, uppstigning, påklädning, frukost.
07:00-07:30 - sätta sig i bilen, plocka upp Kicki, åka till jobbet.
07:30-08:00 - knarka kaffe, vakna på riktigt, starta jobbstationen. 
08:00-12:00 - jobb, jobb, jobb. 
12:00-12:45 - äta mackaroner och köttbullar, kissa, dricka kaffe. 
12:45-16:00 - jobb, jobb, jobb. 
16:00-16:30 - åka sträckan Kungsör - Eskilstuna C - Borsökna. 
16:30-21:30 - leka med Fia, äta med Fia, titta på film med Fia. ligga med Fia? naah. 
21:30-22:30 - (den som vet vad som skedde mellan dessa klockslag, ring mig) 
22:30-22:45 - blogga. 
22:45-23:00 - duscha. 
23:00-05:30 - sova. 

imorn är det jobb 8-16, sen dans 17:30-19:30. ska köra disco avancerad så ring mig om jag överlever. om jag inte dör av det så är jag tamejfan odödlig. wish me luck! 

signar ut. 
xoxo, Alex.

make it short

hejhej! 
ska fatta mig "kort", som sagt.

kom precis hem från dansstudion, terminens första disco-lektion. så jävla kul! supernice att dansa ihop med Fia och bara ha skoj. ingen press inför tävlingar. stretchen gick också jättebra. trodde det skulle gå bajs eftersom det var evigheter sen jag stretchade sist, men vigheten sitter kvar än. klarade allt jag tidigare har klarat + mer därtill. kommer ner hela vägen i vänster-spagat nu (på första lektionen på terminen!), spliten är bättre än någonsin och allt annat också! skön känsla? I believe so.

ni kanske undrar hur det gick första dagen på jobbet också...(?) ett ord: korvstoppning. dom har proppat oss så fulla på information att det kändes som att jag skulle få kortslutning, men det har gått bra ändå. 

nu har jag varit duktig och lagat matlåda till imorn, trots den sena tiden. nu ska jag hoppa in i duschen snabbt och efter det hoppar jag direkt från duschen till sängen. så ha't gött! 

signar ut. 
xoxo, Alex.

you're sick!

när man talar om dålig timing så måste jag vara ett praktexempel. imorn börjar jag på nya jobbet och jag är sjuk. starkt jobbat Alex! lever för tillfället på flytande föda eftersom halsen är så svullen att jag inte kan svälja. men jag tänker inte låta det här gå ut över jobbet. blir det inte bättre snart så ska jag uppsöka läkare. jag har haft ont i fyra dagar nu och det tycks ändå bara bli värre. jag hoppas verkligen att det inte är halsfluss, för det är det tydligen många som har åkt på just nu. har ingen större lust att sätta mig på någon pencillin-kur, dels eftersom jag ska jobba men även för att det är prova-på-vecka på dansskolan och jag hade tänkt dansa arslet av mig. vi får väl se hur det blir med den saken... 

vad har hänt sen senast då? jag hade en superkul heldag med Fia i fredags, mycket skratt blev det. på kvällen var det kräftskiva, jag kommer lägga upp lite bilder därifrån på foto-bloggen sen. igår var jag på Tuna Park och shoppade lite och kollade på när tävlings-dansarna från Let's Move dansade. dom är alltid lika duktiga, man kan inte hjälpa att sakna tiden då man själv stod där och dansade. det blev några få bilder därifrån också, så dom kommer också upp på samma gång. idag har jag inte gjort någonting och tänker inte göra det resten av dagen heller. jag har intagit soffläge och ska försöka kurera mig så gott det går till imorn. jag har bunkrat upp med massa bra filmer och frukt så det här ska nog gå fint. :) bortsett från att det känns som att det är rakblad som slinker ner varje gång jag sväljer så mår jag ju bra. jag är härdad, det går snart över. 

dags för film #3: It's Complicated. 

signar ut! 
xoxo, Alex.



perfektion?

jag är verkligen hur lycklig som helst! galen, sinnessjuk lycka. den här dagen måste ha varit det närmaste perfektion man kan komma. JAG HAR FÅTT FAST JOBB! det kan vara den bästa känslan jag någonsin har haft. ingen mer oro för om man ska ha råd att betala hyra och räkningar. ingen mer ångest över hur man ska överleva till nästa utbetalning. bara att ha tillräckligt med pengar för att kunna spara, att ha en buffert och något att se fram emot. det är sån glädje för mig! nu kommer jag kunna spara till en resa. min allra första och alldeles egen-betalda resa. sen kan jag shoppa om jag vill. jag kan unna mig något. 
jag tror ni fattar hur lycklig jag är. detta kanske inte är något märkvärdigt för er som har haft turen att ha fast jobb, men det här är mitt livs första fasta jobb och det går inte att beskriva vilken enorm tyngd som just har lättat från mitt bröst. jag har tre ställen som jag alltid har sagt att jag ska uppleva innan jag dör; Fiji, New York och Los Angeles. listan med platser växer dock varje dag, men jag är ung och jag kommer att hinna. 

imorn blir också en bra dag då dunderlönen Orvar glider in på mitt konto. efter allt slit denna sommar så kan jag äntligen unna mig någonting och jag vet exakt vad det kommer bli: ett gym-kort och ett par skor. man kan aldrig ha för mycket skor. ;) dagen kommer bli jätteskoj, för den kommer tillbringas med Fia. vart vi väljer att åka och vad vi hittar på får vi se då. på kvällen är det kräftskiva i Bergströmmingarnas Oskarsberg. tredje gången gillt, det känns bra. att ha käkat kräftor tre gånger under kräftsäsongen är precis lagom. inte för mycket så man tröttnar och inte för lite så man får abstinens till jul. :P 

det ska bli extra kul att komma in på Arbetsförmedlingen imorn med beskedet att man har fått fast jobb. och jag gjorde det helt utan deras hjälp, som alltid. in your face, fuckers! (Ams alltså, inte ni som läser)


nu börjar Da Vinci-koden lida mot sitt slut. ska kolla klart den sista halvtimman, sen är det dags att sova. 

signar ut! 
xoxo, Alex.

ont i magen

när jag kollade min mail tidigare idag så fann jag intagningsprovet till mitt nya jobb i inkorgen. det riktigt knöt sig i magen på mig och jag blev skitnervös. dels för att jag tvivlade på mina kunskaper, det var trots allt fyra år sedan jag satt i en skolbänk senast. men också för att det kom som en chock med tanke på att ingen hade nämnt ett ord om något intagningsprov. jag pratade med tjejen på rekryteringsavdelningen senast idag och i förra veckan också, och det enda hon sa var: "du har genomgått rekryterings-fasen och blivit godkänd. nu skickar vi dig till företaget för presentation.". denna presentation ska jag på imorn kl.09:00. 
hur som helst, jag satte mig ner och tog mig igenom intagningsprovet. det kändes som att det gick riktigt bra på samtliga delar. matten kändes lite sisådär då huvudräkning inte är min starka sida, men det ska nog gå bra ändå. dessutom skrev dom att det var tillåtet att använda miniräknare, och tur var väl det för det var ju inga små tal dom kastade på en. det återstår att se vad dom har kommit fram till gällande min kompetens. 

nu sitter jag och kollar på Fångarna på Fortet. brings me back! :) minns det som igår när vi bodde på Köpmangatan i våran stora, gamla lägenhet. vi kollade alltid på Fångarna på Fortet, grillade korv i kakelugnen och spelade Bingo-Lotto. good times. då var man ung och care-free. det var tider det! 

nu ska jag diska och sen sova. tidig dag imorn! 

signar ut. 
xoxo, Alex.

hem ljuva hem

usch, vilken pärs det blev igår kväll/inatt. 

jag tog det dumma beslutet om att åka ut och fota i kolmörkret. jag åkte och hämtade upp Martin som jag hade lurat på att följa med. jag hade tänkt fota uppe på Kolstaberget, för där ser man hela staden på kvällen när alla lysen är på. det är jättefint. vi tänkte väl inte så mycket på saken utan traskade upp för berget. Martin hade en "nördlampa", en sån där som man spänner fast runt huvudet vid pannan. vi hittade upp utan problem, tog lite kort. dom blev dock inte så bra som vi hade hoppats på. för det första måste jag införskaffa ett stativ, och för det andra en bättre systemkamera. :P men några coola bilder blev det, det var ju fullmåne. 
när vi sen skulle traska neråt så virrade vi bort oss helt. vi blev mer och mer rädda och insåg efter ett tag att vi var vilse. vi hittade inga stigar nånstans, vilket kändes oroande. Martins mobil ringde och hans kompis som var ute och åkte med bilen erbjöd sig att leta efter oss. när vi hade gått fram och tillbaka i en timma och hade virrat bort oss totalt så såg jag ett ljus långt bort mellan träden. vi försökte hela tiden gå nedför eftersom det antagligen var rätta vägen ner. minsta lilla stig vi kunde hitta så tog vi den eftersom små stigar oftast leder till större stigar. i vårat fall var det dock inte så. vi virrade bort oss ytterligare men bestämde oss att gå mot ljuset för att komma ut. men i vägen låg fällda träd, stockar och stora stenar. inte den bästa vägen när det är kolsvart, snorhalt och det finns risk för att man skulle kunna fastna. faktumet att vi var vilse var nog, ingen av oss ville sitta fast. men vi kämpade på, och tack och lov att vi hade systemkameran och kunde utnyttja blixten till att se var vi satte fötterna. lampan på Martins huvud och lampan i min mobil hjälpte inte nåt vidare. vi klättrade och lyckades tillslut ta oss ut, efter lite över en timma. så fort vi kom ut så visste jag direkt vart vi var nånstans, eftersom det är det området där jag har bott dom senaste åren och har promenerat med mamma tusen gånger. det jag inte kan lista ut är hur fan vi lyckades ta oss ner från berget och hamna där vi hamnade, på helt fel sida om berget. den sidan vi hamnade på motsvarar bergsväggen, dvs att det inte finns några stigar som leder nedåt utan bara en bergsvägg att klättra på. vi var hur som helst glada att se hus och veta vart vi var nånstans. vi lärde oss en läxa, vi går aldrig ut i skogen igen när det är mörkt utan att veta hur vi kommer tillbaks. 

man sov gott efter bergsklättringen i alla fall. 

signar ut! 
xoxo, Alex.

vilse i pannkakan

kanske inte så mycket i pannkakan som i skogen. 

jag var ute och fotade idag. jag skulle åka till Hedlandet, vårat fiskeställe vi hade när vi var små. jag hade sagt innan jag åkte att jag skulle åka vilse och det höll jag. och det är inte första gången heller. jag fattar inte varför jag aldrig lär mig vägen! jag åkte aaalldeles för långt. ca 2 mil för långt, rakt ut i skogen. jag tänkte att allt ser ju typ likadant ut på landet så jag fortsatte, även fast jag var rätt övertygad om att jag var vilse. jag fortsatte ända till jag mötte en långtradare laddad med timmer och blev tvungen att backa en halv kilometer till närmaste mötesplats. långtradarchaffisen var i alla fall road. det måste ha sett rätt kul ut, en liten röd Clio jagad av en timmertradare på en 2 meter bred grusväg mitt ute i ingenstans. speciellt kul då jag backade i typ 20-30km/h. ja, jag var stressad! 
när han hade passerat så körde jag vidare. jag insåg dock ganska snabbt när den redan så smala vägen smalnade av ytterligare att det inte skulle leda nånvart. så jag vände och åkte tillbaka 2 mil och testade den allra första avfarten som jag hade passerat då jag var övertygad att det var fel väg. det var det inte, det var rätt väg. från att jag hade svängt in där så var jag framme på fiskestället inom loppet av en minut. kul resa. fick lite fina bilder i alla fall, även om det inte riktigt kändes värt mödan. jag ska försöka komma ihåg att det ÄR första avfarten som är rätt till nästa gång jag får för mig att åka ut på äventyr.

nu sitter jag i min soffa och har precis ätit middag. det börjar bli mörkt och jag ska nog ge mig ut och fota i natten då det inte blev av igår. kan meddela att när det kommer till skogen så är jag inte modig, så vi får se vart jag åker. har några ställen som jag tror kan bli bra. kommer dock skita knäck i spiral om nåt dyker upp i mörkret. 

imorn ska jag till banken. jag ska byta bank. vuxenpoäng - check! 

signar ut.
xoxo, Alex.

photo-opportunity

good day people!

...and a good day it has been.

jag har träningsvärk, konstigt nog. man kan ju undra vart den kommer ifrån med tanke på att jag inte har tränat sen i lördags? min kropp är fan inte normal, träningsvärken kommer och går som den vill verkar det som. :P

vädret vi fick idag var ju lite otippat. det var länge sen det var så fint som idag. inte ett moln på himlen, i alla fall inte på förmiddagen. men solen höll i sig hela dagen, helt underbart! jag kunde bara inte sitta inne. först åkte jag iväg en sväng med mamma och morbror. två anhöriga till morbror gick bort för ett tag sen så han ville ha hjälp att bli av med lite prylar från deras lägenhet som ingen annan ville ha. både jag och mamma hittade fina grejer, men mest jag eftersom mamma redan har så mycket. jag hittade en finservis av dyrt porslin som jag tänkte kan vara bra att ha när man bjuder hem gamlingar på fika. det händer ju ibland. :P då kan man ju inte duka fram nåt billigt Ikea-tjaffs, nejnej. jag fick även med mig en hel uppsättning snygga bestick och massa andra köksverktyg. helt gratis och helt sjukt. man kunde ändå inte hjälpa att känna sig lite dum när man gick där och plockade. 

på eftermiddagen drog jag ut och fotade. det mår jag alltid så bra av och med det underbara vädret så var det ju perfekt. fotona hittar ni på foto-bloggen. det blev mest landskapsbilder som vanligt, jag verkar ha en tendens att fota sånt. sen har jag tänkt att dra ut om ett tag igen och ta massa bilder nu när det är mörkt. det har jag inte gjort förut, så det är mest för att se om min kamera är duglig till det. hur fan ser man vad man fotar då? :\ det lär jag märka. 

måste säga att första avsnittet av nya Fångarna på Fortet var riktigt underhållande. jag skrattade som en idiot när gladiator-Elektra skulle in bland ormarna och leta koder och dom sa åt henne att "vara snäll mot ormarna". hon var mer artig än snäll, för varje gång hon lyfte på en orm så sa hon "hejhej!". det tyckte jag var skitkul! 

nej, nu ska jag luta mig tillbaks och kolla på Time-out. 
signar ut! 
xoxo, Alex.

fit for fight

nästan i alla fall. nyligen hemkommen från gymmet. jag tog i som en...ja, jag vet inte vad! mjölksyra var det ingen brist på, det vill jag lova. det var knappt så att benen orkade bära mig till bilen, jag riktigt släpade mig ut där ifrån. jag lyckades i alla fall släpa mig ända runt hörnet och in på dansskolan för att lämna nycklarna till Maria.

nu ligger jag på soffan och funderar ut vad jag ska äta. jag har tagit fram broccoli, men det är allt just nu. :P ska väl ta och hoppa in i duschen strax, jag behöver en kalldusch! sen återstår bara resten av lördagskvällen. vad ska jag hitta på? jag har drabbats av idétorka. vi får se vad som händer, helt enkelt! 

signar ut. 
xoxo, Alex.

just do something!

jahapp, om man skulle ta tag i den här lördagen då kanske. kände att det blev lite långtråkigt att bara sitta och vänta på att nåt ska hända, så jag tänker dra till gymmet en stund. det är väl dags för mig att inse att saker och ting liksom inte hoppar på mig utan att jag måste ta tag i det själv om jag vill att nåt ska hända. attans, jag som gillade att få saker serverat. ;) nåja, vi får väl se vad den här dagen har att erbjuda. jag är öppen för förslag, som alltid.

tack mina underbara tjejer för filmkvällen igår! lite tårar, skratt och massa snack. det som vi gör bäst, helt enkelt. 

signar ut! 
xoxo, Alex.

från ett jobb till ett annat

ja, nu sms:ar Maria och vill att jag ska städa på dansskolan så det är rent och fräscht tills imorn. det är väl bara att köra på, I guess.

btw, vad händer ikväll?

som ett brev på posten...?

livet är ju allt bra lustigt ibland.

precis innan jag skulle till att ringa bemanningsenheten idag så ringde någon från ett okänt mobilnummer. först tänkte jag inte svara eftersom jag inte kände igen numret. "det är säkert någon försäljare..." tänkte jag först. "...men kanske inte ändå.". tur var det att jag svarade. jag har tydligen fått jobbet i Kungsör som jag sökte i vintras. :\ jag trodde aldrig att dom skulle höra av sig med tanke på att jag sköt upp det över sommaren när jag fick jobb på dansskolan och i vården. i våras när dom ringde så sa jag att dom kunde höra av sig igen till hösten för att kolla om jag fortfarande var intresserad. inte fan trodde jag att dom faktiskt skulle ringa tillbaka med tanke på att jag sköt upp utbildningen och allting. dom har väl fler sökande som är villiga att börja omgående och som inte skjuter upp det? dom måste vara desperata. hur som haver, riktigt otippat var det. om jag fortfarande vill ha jobbet så är det introduktion om två veckor. jag har fortfarande rätt att tacka nej efter att jag har varit där på presentation. det skulle tydligen bli på torsdag nästa vecka. det känns ju inte riktigt som att jag har råd att tacka nej. det skulle vara om jag hittade nåt annat tills dess, men på två veckor? nja, tror jag kör på det här och ser hur det går. det är trots allt en fast tjänst och det kommer jag aldrig få i vården så länge jag bara har reell kompetens. dessutom finns inte möjligheten till att plugga till usk på Komvux längre, det har dom tagit bort. så om jag får för mig att göra det nu så måste jag först plugga upp dom betygen som saknas till min högskolebehörighet, sen får jag plugga vidare på distans. min motivation till att börja plugga har inte dykt upp än så jag ger Kungsör en chans. 

det var typ det jag hade att säga. nu funderar jag på om jag ska slänga på en mysig film. nån Disney kanske? Svärdet i stenen sitter ju aldrig fel. "häng & dra!", cracks me up every time! ;) fast å andra sidan är Bernard & Bianca inte långt efter. 

nu är det den där efterblivna tjejen i ByggMax-reklamen igen. jag har inte tänkt på det innan men hon är ju fan skitirriterande! jag kan dock inte hjälpa att asgarva till den heller. hon är ju BARA sepe! hur fan har hon lyckats bygga någonting!? pffh... 

signar ut! 
xoxo, Alex.

12:30

men herregud, jag är fan kass! idag vaknade jag 12:30. nej, jag har inte skrivit fel: 12:30! helt sinnessjukt. jag sover bara längre och längre om dagarna. inte bra! imorn ska jag upp och jobba 7-15. hur ska det gå? äsch, det löser sig, det vet jag att det gör. men jag gillar inte att vända på dygnet. trodde inte jag skulle lyckas på mindre än en vecka, men guess what? jag lyckades, fuckin' BIG time. helt jäva otroligt. :P men jag sover ju sååå gott! jag kan bara inte gå upp. efter att ha jobbat oavbrutet hela sommaren, förtjänar jag då inte 5 dagars sovmorgon? jag tycker faktiskt det. 

nu har jag ringt och snackat med Strigeln också, och det var som jag misstänkte. mycket riktigt, det är fortfarande bemanningen som gäller. det får bli nästa steg. känns mindre kul med tanke på att jag inte har nåt större förtroende för dom sen förra gången, men vill jag jobba mer i månaden så har jag inget val. blir nog bra.

idag är det perfekt gym-väder, så det skulle vara perfekt att dra dit. är dock lite kort på pengafronten såhär innan löning så det får bli hemmagym istället. min specialitet. ;) ska bara komma på vad jag ska tillverka tyngderna av. två mjölkpaket räcker ju inte, det får jag ju fan inte ens träningsvärk av. jag MÅSTE skaffa hantlar, det ska stå högst upp på min önskelista i år. inte långt kvar tills man blir gammal. 

igår kväll testade jag att pussla för första gången på länge. det skrämde mig att upptäcka att jag nästan har tappat min pusselförmåga. jag har ju alltid varit grym på att pussla, men igår fick jag ihop ramen, sen gav jag upp. jag måste pussla idag bara för det. jag kan inte låta det försvinna helt! 

nu får det vara nog, signar ut!
xoxo, Alex.

ville bara säga att...

...som dans-älskare så är det ju bara för jävla gudomligt att kolla på killarna i So You Think You Can Dance. man kan nästan få orgasm bara av att titta. nästan. just sayin'. god DAMN!

I've been a bad, bad girl...

men jag har kompenserat upp det med att vara en good girl också. ;)
the bad girl kunde man skymta tidigare idag. jag hade varit ute med soporna och precis i samma ögonblick som jag öppnade porten påväg in så såg jag min granne slänga en fimp på golvet innan hon sen gick in till sig. VAD I HEL...! kunde hon inte ha slängt den 3 meter innan, utanför porten?! vad gjorde Alex då? jo, lugnt och sansat plockade hon upp fimpen (med en pappersbit då eftersom hon aldrig skulle ta i en cigg frivilligt) och droppade fint ner den i brevinkastet hos personen som tappade den. inte nog med att jag ska behöva leva med lukten i min lägenhet bara för att mina grannar röker, men när dom slänger fimpar i trapphuset så är det fan inte okej längre. då ska dom fan få stå sitt kast. nästa gång häller jag ner hela jävla askkoppen. ja, det var min mindre trevliga sida, det. 

kompensationen kom dock för en liten stund sen då jag ställde mig och diskade upp berget efter kräftskivan vi hade i helgen. det tycker i alla fall jag var lite bra gjort. inte för att det gynnar mina grannar, men vafan. dom kan ju gå och ta sig. efter disken så duschade jag av blommorna också, så nu är dom glada på mig. nu sitter jag och spelar vrålhög musik med max-bas på, också för att visa vad jag tycker om mina grannar. jag har bott här i snart tre år och det här är första gången jag protesterar mot deras sviniga betéende. it's about time. 

nu funderar jag på vad jag ska göra härnäst, förutom att springa runt i trosorna och sjunga. nåt kul ska jag nog komma på, it's what I do best. btw, det var sjukt länge sen jag uppdaterade foto-bloggen, så jag la upp en bild bara för att.

signar ut! 
xoxo, Alex.

korv med bröd

för bövelen vad länge jag sov idag! det är nästan så jag får skämmas. jag sov väldigt gott inatt i alla fall. så gott har jag inte sovit på länge faktiskt. jag var väldigt trött igår kväll, så det kanske hade nåt med det att göra.
nu sitter jag här, pigg och glad och äter min korv med bröd. hardcore lunch. haha! nja, jag orkade helt enkelt inte ställa mig och koka ihop nåt avancerat. jag ska alldeles strax knyta på mig conversen, sätta mig i bilen och åka och hälsa på morfar. först ska jag ut till T-hälla och hämta upp matvarorna som jag handlade igår men som jag glömde kvar i jobb-lokalen. det blev stressigt igår kväll, precis i slutspurten. strax efter att jag hade bloggat på jobbet så fick vi såklart ett larm, så det var bara att sticka iväg fort som attan och kirra det. det var en medicin hade tagit slut hos en gubbe, och inte vilken medicin som helst heller utan en livsviktig sådan. vi fick kontakta distrikts-jouren, nattpatrullen och hela fadderullan. nåja, vi fick bara jobba över ca 5 min, men stressad var jag. i vilket fall som helst, när jag har hämtat varorna så ska jag plocka upp morbror Göran, köpa lite fikabröd och slutligen plocka upp mamma inne i stan. sen åker vi ut till St. Sundby och fikar.
ikväll vet jag inte vad som händer, inget inplanerat. jag ska nog bara ta det lugnt och ha det bra. är för övrigt ledig till på fredag så jag ska passa på att njuta gärnet. :) awesome.

nu är det dags för påklädning.
signar ut! 
xoxo, Alex.

nöjd

sitter vid jobbdatorn och pustar ut. har jobbat sen kl.14 med en hejdundrans baksmälla. ej att rekommendera. nu är allt klart för kvällen så nu är det bara att sitta larmvakt resten av tiden tills det är dags att åka hem. ska bli skönt att komma hem och ta en dusch. mmm!


jag vill ha en munk

ska det vara så svårt att hitta en munk i den här stan? faaaaan.

det är vid såna här tillfällen man saknar nån att gå hem och ligga med.


barn på nytt

fast jag har väl aldrig blivit av med barnasinnet egentligen, men ikväll var det lite mer än vanligt. jag har åkt maaaassa karuseller och jag har icke varit nykter i nån av dom! jag har åkt med mina småkusiner, Eddie och Kevin. Eddie pallade dock bara en tur i Extreme Fly, sen var han förstörd för resten av kvällen. jag, 22(snart 23)-åringen och Kenneth, 50+:arn, är dom som har åkt mest. men man ska ha barnasinnet kvar har jag alltid hört, annars blir man tråkig.
någonting som jag däremot inte kommer ha kvar imorn är min röst. jag åkte Batman för första gången ikväll. den är ungefär som pirat-skeppet fast den slår runt hela varvet. vid ett tillfälle stannade dom upp när vi hängde upp-och-ner i luften och lät oss hänga en stund. jag skrek så jag nästan dog. så imorn får mina vårdtagare och jag kommunicera genom teckenspråk. hoppas bara att dom fattar det. jag får gå runt med en skylt med extra stora bokstäver där det står "kan ej tala" så alla gamla ser. jag vet inte om jag ska jobba 7-16 eller 7-14 imorn men jag hoppas på det sistnämnda. tjejerna kommer redan kl.17 imorn och då kommer jag knappt hinna duscha innan, ännu mindre fixa iordning mig. dom får ta mig som jag är helt enkelt. 
 
nu ska jag vila ögonen och rösten. det ska bli intressant att se hur man mår imorn.
signar ut!
xoxo, Alex.


taggataggatagga

heeej folket!

precis hemkommen från farmor och farfar och årets första kräftskiva. god damn vad gött! mätt som ett as är man. hade väl tänkt att jag skulle försöka fatta mig kort. vi får väl se hur det går.

igår var jag och brudarna och inhandlade allt inför lördagen. en hel del grejer blev det, men ska're va' så ska're! har precis varit hemma hos mig och flyttat kräftorna från frysen till kylen. jag har lärt mig att dom ska tinas långsamt, då blir dom bäst. så ja, då borde ju våra kräftor bli just det - bäst. precis som vi. nu återstår det bara att taggataggatagga till lördag. we're gonna kick some ass, BIG time! ingen av oss kommer hålla oss på det torra så vad som helst kan hända. en tradition för mig innebär dock att åka Extreme Fly minst en gång, så jag kommer göra mitt yttersta för att lura med mig brudarna upp i det blå. Annis kommer säkerligen haka på, hon har varit med förr. Martina och Werre känns dock ytterst tveksamt. men what the heck, dom får ta en för laget! ;)

imorn blir det gym och storstädning. allt ska vara tiptop tills på lördag, inklusive jag. 

aamen nu känner jag att det typ borde räcka, tycker inte ni? I believe so, indeed.

signar ut, tjarååå!
xoxo, Alex.


sanering någon?

jag fick för mig att jag skulle kolla avloppsbrunnen i min lägenhet igår, vilket jag nyligen fick veta att man har skyldighet att göra som hyresgäst och som jag inte har gjort sen jag flyttade in. det är snart tre år sen och på senaste tiden har det blivit mer och mer vatten på golvet när jag duschar. för er som inte vet så har jag badkar och det är svårt att se där under. var en trevlig historia jag hittade där under? svar: NEJ.
det var totalt igenkloggat. ca 70% hår (från mig), 20% hårfärg från den gången jag färgade håret på Johan (hösten -09) och 10% annat tjaffs som jag inte ens vill fördjupa mig i vad det kan tänkas vara. jag påbörjade arbetet igår men insåg ganska snabbt att jag inte skulle bli klar förrän efter midnatt, så det blir för mig att ta tag i skiten idag efter jobbet istället, innan tjejerna kommer över vilket skulle bli mellan 17 och 18. jag ska låna ansiktsmask av farfar idag. jag märkte nämligen igår att det var någonting där under som jag inte tålde. troligtvis hårfärgen eller mögel av något slag. det började sticka i ögonen och irritera i halsen, så jag tar inga risker. jag har fått upp all skit ur avloppet, det återstår bara att skrubba rent under badkaret. jag skulle ta före- och efterbilder på det för att ha som en påminnelse om att kolla avloppet lite oftare, men jag känner att det är bäst att jag låter bli. det är verkligen ingen mysig historia. den kan få även den tåligaste personen att bli kräkmagad. knappt så att jag klarar av det, men jag måste ju. jag vill inte ringa efter någon och be dom rensa upp skiten heller, det skulle bara kännas pinsamt. möjligen efter att jag har gjort rent lite och det fortfarande inte rinner ner som det ska, men det verkar som att det rinner på rätt bra redan nu. förhoppningsvis ska det funka som det bör i fortsättningen.

för övrigt då? jag jobbar på som vanligt, får ihop till brödfödan, gymmar varannan dag om kroppen tillåter. annars är det väl inget stort som har hänt, mig veterligt. lever livet som jag bör kan man väl säga, och mår helt okej gör jag också. det var väl det, typ. nu ska jag avsluta här och fixa lite pappersarbete innan jag slutar.

signar ut!
xoxo, Alex.


2-timmars

hallabalooo! 

jag är hög på energi just nu, trots att jag kom hem från gymmet för trekvart sen.

körde en 2-timmars idag. känner mig så jävla bra! riktigt skönt att känna att man är på G igen, och att jag gör det för bara min skull! jag har ingen som jag måste vara snygg för. ingen jag behöver känna någon press på att vara i form för. jag vill bara vara det. för mig, och ingen annan. om det sen dyker upp någon som uppskattar mig för hur jag ser ut så är ju det givetvis bara ett +. ;) sex är jävligt bra träning också (på tal om ingenting)! så det saknar man ju såklart. men det kommer nog det med, hoppas jag. annars ligger jag illa till. eller så ligger jag inte alls.

det var länge sen jag tänkte på mig och vad jag vill. jag hade ju sånt flyt i julas, jag var i grym form! och så mådde jag ju skitbra också. fysiskt dvs. psykiskt är ju en annan historia, och den tänker jag inte ens gå in på. anywho, det var i våras som det bara blev mindre och mindre träning, och så mitt i allt blev det sommar och då vill man ju inte träna! då ska man ju ligga på playan, bättra på brännan och plaska i vattnet. det har jag gjort, och tyvärr känner jag nu att sommaren har bjudit på lite för mycket av det goda. det både syns och känns och jag gillar't inte ett dugg. men som sagt, jag är på väg tillbaks så jag kan snart skratta mig lycklig igen. längtar tills jag kan säga "I'm back in the game!". med tanke på hur bra form jag var i för bara några månader sen så borde det gå hyffsat snabbt att komma tillbaka, bara jag ligger i ordentligt. alla muskler kan ju omöjligt ha förtvinat bara under sommaren, och konditionen lär ju inte ha dunstat helt den heller. jag tror att jag har en rätt bra grund-kondition ändå, och det kan jag tacka dansen för. den har verkligen gett sitt. så spank you, älskade dans! 

lite mat på det här då kanske? joråsåatteee... 

signar ut! 
xoxo, Alex.

and I'm feelin' good...

nu är jag stolt över mig själv!
jag började dagen kl.06:10 med en nyttig frukost, som alltid. sen åkte jag till jobbet och började min delade tur med att jobba 7-11. direkt efter jobbet åkte jag hem, bytte om och åkte raka vägen till gymmet. började med att sola och avslutade med en timmas styrketräning.
nu har jag precis ätit ett stadigt mål bestående av pasta och pannbiffar. jag funderar på att lägga mig och vila en stund så jag hinner varva ner mellan gymmet och nästa arbetspass. går på igen 16:30 och jobbar till 21:30, så det kan behövas. hur som helst så känner jag mig stolt över mig själv att jag tog mina lediga timmar på dagen och gjorde någonting bra och nyttigt! det är lätt att man slöar till. åker hem, lägger sig på soffan och somnar för att sedan vakna lagom till det är dags att åka ut till jobbet igen. men jag tog mig dit trots att jag var trött efter morgonpasset. detta pga att någon tabbade sig så jag och Bea fick rycka in, och så ett visst oberäknat nervöst utbrott från en viss person, som självklart skulle gå ut över mig. trots detta tvingade jag mig själv till gymmet, och det är jag väldigt stolt över.
nu kan jag med gott samvete ta det lugnt imorn när jag är ledig. och om kroppen inte strejkar och jag känner för det så kan jag faktiskt träna imorn också. tanken är ju att jag ska träna mån, ons, fre, sön. förhoppningsvis har jag inte lika kraftig träningsvärk som senast då jag inte ens kunde sitta på toa utan att det gjorde ont. en aning kommer jag nog känna av det, för jag tog i hårdare idag än förra gången.

nej, det är nog bäst att jag lägger mig och vilar så länge jag ännu har tid till det.

signar ut!
xoxo, Alex.


not really in the mood

känner att jag inte riktigt är på rätt humör för att blogga idag, men samtidigt känner jag mig skyldig eftersom jag inte har skrivit på ett tag.

just nu sitter jag på jobbet. jobbar 7-16 idag så jag är lite trött vid det här laget. är på pissdåligt humör. dels för att allt har gått skit idag, men även av andra orsaker. känner mig lite besviken på saker och ting, sen är jag bara allmänt irriterad på att inget går bra idag. och att jobba helg är ju rent allmänt trist, inte direkt något man jublar över. bra betalt dock. känns lite motigt att veta att man ska upp och jobba delad tur imorn, där rök typ hela den dagen. har faktiskt tänkt att vara så pass ambitiös att jag ska gå och träna mellan passen, dvs efter jag har slutat kl.11 men innan kl.16:30 när jag går på igen. frågan är bara om jag orkar. delad tur är nog påfrestande som det är, och att sen gå och träna frivilligt den lilla tiden man har över kanske är ren idioti, vad vet jag. jag ska i alla fall försöka komma iväg imorn. om jag orkar. om inte annat så är det måndag som gäller, för då är jag ledig!

annars är väl allt som det ska. hoppas på att Viktor hör av sig ikväll, så jag har något att se fram emot. ;)

nu ska jag leta arbetsuppgifter, dom tycks ha dunstat.

signar ut!
xoxo, Alex.


"undervärmer den, det är bra!"

fy bubblan vad det har varit skönt att ha varit ledig i tre dagar! jag har riktigt njutit. jag har tränat, varit med vänner, träffat en kille...fast träffa honom gjorde jag i och för sig redan innan dessa lediga dagar, men tänkte att jag skulle nämna det i alla fall. Viktor heter han. vi får väl se vart det leder. :) Annis och Werre, om ni är nyfikna på hur han ser ut så har ni honom här: 



nja, det finns inte mycket att klaga på. hur snäll och charmig kille som helst.

anywho, mycket roligt har hänt! jag har upptäckt en helt ny sida av mig själv, nämligen den sovande sidan. jag har fått reda på att jag sms:ar i sömnen(?!). det är rätt imponerade, och ni må tro att jag blev förvånad när jag vaknade igår morse och såg vad jag hade skrivit. Viktor hade sms:at och skrivit godnatt, varpå jag hade svarat. så långt är jag med, jag minns att jag hade slumrat till och vaknade av hans sms. detta var kl.02:24. igår morse när jag vaknade och skulle kolla vad klockan var så hade jag det sms:et uppe i telefonen fortfarande, och ser då en text som jag inte har något som helst minne av att ha skrivit. ett sms skickat till Viktor kl.03:30, då var jag verkligen INTE vaken! 

"undervärmer den, det är bra!"

det är ju uppenbart att det är något jag har skrivit i nattmössan för det är helt irrelevant och har inget som helst sammanhang med något annat vi har pratat om. det tog ungefär 10 minuter innan jag fattade. massa tankar flög genom mitt huvud, bl a att någon annan skulle ha drivit med mig och slängt iväg ett sms när jag sov. men frågan är då: vem? jag har ju inte haft någon här över natten. jävligt creepy var det i alla fall, och när jag sa till Viktor att det sista sms:et var ett misstag och att jag måste ha skrivit det i sömnen så skrattade han bara och tyckte att det var skitcoolt att jag kunde sms:a i sömnen.
detta är verkligen något helt nytt för mig. jag vill tro att det beror på mina piller jag äter mot sömnlöshet. de gör att jag sover jättedjupt och drömmer konstiga drömmar. min kusin har påpekat att jag dessutom har börjat prata i sömnen väldigt mycket och högt, vilket jag aldrig har gjort tidigare. jag får försöka vara extra uppmärksam i fortsättningen och kanske t o m göra det till en vana att kolla igenom mina skickade sms varje morgon. haha! 

vad har hänt mer då? tja, idag t ex så lider jag av träningsvärken från helvetet. det blev gym-premiär igår efter ett lite för långt sommaruppehåll, och vi kan ju säga som så att min kropp väldigt tydligt visar vad den tycker om att jag inte har tränat på så länge. jag kan ärligt säga, utan att överdriva, att jag var tvungen att ta hjälp av sängstommen för att kunna ta mig upp ur sängen idag! varje gång jag har vänt på mig inatt så har jag vaknat pga muskelsmärtorna. jag ljög när jag sa att jag skulle ta det lugnt på gymmet igår, och jag ljög när jag sa att jag antagligen inte skulle få någon träningsvärk idag. men ni som känner mig vet att jag gillar träningsvärk, det är ett bevis på att man har gjort bra ifrån sig. en klapp på axeln till mig! 

igår var det taco- och filmkväll med tjejerna. filmen blev dock utesluten av någon anledning. men trevligt var det, som alltid! det blev en massa rester också, så jag och Annis får offra oss att äta upp dem idag. efter det ska vi kolla på film och bara ha det mysigt! 

nu återstår bara för mig att försöka ta mig upp ur sängen och in till soffan i vardagsrummet. kan hända att det är något bra på tv, annars åker nog tv-spelet på. 

signar ut! 
xoxo, Alex.

tristess-inlägg

usch vad jag avskyr all dötid man får när man jobbar kväll! man har ca 6-7 hembesök att göra mellan kl.16 och kl.17, efter det är det bara dötid fram till kl.19 när den riktiga spurten börjar. man blir så fruktansvärt rastlös! hon som jag jobbar med ikväll är lite slow skulle man kunna säga. hon har helt enkelt inte alla chips i påsen. tur att en annan är erfaren och vet exakt vad som ska göras och när. jag får vara glad för sällskapet i alla fall!

det händer inte så mycket mer än jobb just nu. jag roar mig med sånt som jag mår bra av, vänner och annat kul. :) mer än så tänker jag inte säga just nu. dags för mig att göra lite nytta. ha det bra så läge!

signar ut.
xoxo, Alex.


RSS 2.0