vinden vände illa kvickt

det är lustigt ändå, hur allting kan gå från bra till dåligt och tvärt om på bara några få sekunder. dagen började bra med jobb. lite halvtaskigt väder men det gjorde ju inte så mycket när man ändå satt i en bil farandes mellan jobbstationerna. efter jobbet ändrades humöret totalt.
jag hade bestämt mig för att jag skulle tvätta bilen vilket verkligen behövdes, så jag åkte och plockade upp Martin och drog sedan vidare till Rusta. jag saknade nämligen en tvättsvamp så vi åkte dit och införskaffade en sådan och sen åkte vi ut till min farmor och farfar. anledningen till att jag valde att tvätta bilen hos dom är för att dom har en högtryckstvätt. smidigt värre, allting gick bra och den blev strålande ren och fin! men sen på vägen hem där ifrån så blev både jag och Martin jättedeppiga. ingen av oss vet varför. 
när jag sen kom hem och skulle betala räkningarna och insåg att jag inte hade fått ens hälften av det jag ska få från försäkringskassan så blev jag inte direkt på bättre humör. som grädden på moset så sms:ade även Lisa från dansskolan och meddelade att lönen skulle bli försenad. allt bra på en gång, hallelulja!
så nu har jag fått ringa runt och styra upp det ena och det andra. hyran är avklarad, vilket är den största kostnaden, men sen har jag andra räkningar som jag inte kan betala än. jag lyckades få mobilräkningen uppskjuten en vecka tills lönen kommer in, och det var ju tur. och framför allt snällt av 3. men resten då, jag blir fan tokig! en sak om det är jag själv som har klantat mig, men det är fan inte okej att någon annans misstag ska resultera i att jag inte kan betala räkningarna. jag blir så förbannad så jag vet inte var jag ska ta vägen. och självklart så måste ju allt skita sig en och samma månad. det kan inte vara en summa ena månaden och en summa den andra. nej, allt ska skita sig på en och samma gång så att man ska behöva trolla med knäna för att få det att gå ihop. jag är glad över att det inte är jag som har tabbat mig, men det är ju inte till någon större tröst ändå om det inte går att göra något åt problemet. jag ska bara sitta nöjd och vänta tills pengarna kommer in, när nu det blir. det är det ingen jävel som vet. ja, ibland är livet helt förbannat kul! 

nåja, om jag ska övergå från min bitterhet till något mer trevligt så är jag nu ledig i två dagar. det har bokats in en reunion om några veckor som jag ser VÄLDIGT mycket fram emot! på initiativ från Micha. bra jobbat, det tackar vi för! det ska bli grymt jävla roligt att träffa alla igen. sen så har vi ju en Göteborgs-resa och en konsert att se fram emot också, inom en ganska snar framtid. så någonting har jag allt att se fram emot! :) 

nu ska jag leverera campingstolar till mor. när det är klart så ska jag ta itu med pappersarbetet som jag har skjutit upp i... tja, sisådär 1 år. :P bättre sent än aldrig har jag hört. ha det för jävla bra nu! ses snart igen. 

signar ut. 
xoxo, Alex.

sexuella trakasserier?

Martin har lyckats släpa med sig en flugjävel in i lägenheten. det har varit totalt flugfritt här sen förra sommaren, men nu tycks friden vara slut. detta kan troligen komma att vara den dummaste jävla fluga jag någonsin har skådat. inte nog med att den är dum i huvudet som alla flugor är, den trakasserar mig sexuellt dessutom! oavsett hur många gånger jag viftar bort den så kommer den och sätter sig på exakt samma ställe igen; på mitt knä. den sitter där och är allmänt äcklig i ca 10 sekunder, sen börjar den sakta men säkert smyga sig upp på insidan av låret och in under linnet(jag har ett långt linne). det är vidrigt! jag har suttit och skrikit åt denna förbannade fluga i säkert en timma nu. den ger fan inte upp! Martin bara skrattar. först nu när jag tog med mig datorn och förflyttade mig från vardagsrummet till sängen så börjar Martin klaga, för nu är det plötsligt han som är trakasserad istället. nu har den dessvärre hittat in i min sovhörna och tillbaks till mig. jag pallar fan inte med den längre. 

nu är flugan död

skönt med lugn och ro här hemma. Martin stack iväg en sväng, så nu ligger jag och breder ut mig på sängen och njuter av tystnaden och svalkan från min fläkt. idag har varit en lång dag. jag var uppe i ottan som vanligt och jobbade medan Martin låg kvar och trynade. efter jobbet så började jag med att sola lite hemma på gården, sen åkte vi till Borsökna. det är så härligt svalkande att bada där nu. i förrgår så var det t o m 4 grader varmare i Borsökna-sjön än i min mosters pool. mamma och jag våldgästade henne och barnen och låg där från klockan 11 till 16. efter maten så åkte vi till Borsökna, då var klockan ca 18. så sent och det måste ha varit runt 27-28 grader i vattnet. underbart är vad det är! 

imorn slutar jag tidigt och sen är jag ledig torsdag-fredag. yaay! :D om vädret tillåter så blir det nog massa bada och lapande av sol. till helgen ska det tydligen bli värmebölja, 30 grader var det sagt. I don't mind. så länge jag har min vattenspruta och lite jordgubbar så är jag good to go. 

nu funderar jag på att slänga i mig lite kräm och mjölk, det är så svalkande. sen ska jag bannimej dunka på Stockholm Boogie, det var alldeles för länge sen jag såg den nu! förhoppningsvis kommer Martin och joinar mig lite senare. :) 

signar ut! 
xoxo, Alex.

times like these

I am a one way motorway 
I'm a road that drives away and follows you back home 



har jag sagt att livet är bra just nu? :) jobb, vänner, sommar, massa kärlek. klart som fan man gillar't. life is GOOD, my friend! high on life skulle man kunna säga. midsommar var härligt. god mat, gott att dricka, gott sällskap. det kan liksom inte slå fel. jag hade en skitkul afton! min bästis Annis var med såklart, hela vägen. :D nåt som också var sådär hejdundrans bra var att jag fick träffa min man igen! det var alldeles för länge sen, om jag får säga vad jag tycker. och vilken välkomstkram jag fick sen! jag och mannen snackade i mobilen när jag och Annis gick mot festen för vi behövde vägledning till lägenheten där dom var. "kom till den där busshållsplatsen" varpå jag kollar fram och ser den ca 20 meter längre fram. och när vi nästan var ända framme, vem hoppar inte ut ur busken om inte mannen i mitt liv! båda kastade mobilerna åt sidan och skrek samtidigt som vi började springa mot varann för att förenas i en stor, varm, efterlängtad kram. sjukt vad jag hade saknat dig mannen! sen var det bara in och köra igång, även om Annis och jag redan var igång. det är vi ju alltid. I'll go wherever you will go, right? ;) 

tja, blev väl inget märkvärdigt av det här egentligen. måste dock runda av, det är en arbetsdag imorn också. kolla bilderna från midsommar här

signar ut! 
xoxo, Alex.

inte ett moln så långt ögat kan nå

nu är det ut i solen som gäller, hela dagen. bada pool och steka, det tackar vi för! ikväll kommer nog bilderna från midsommar upp, skulle jag tro. om jag är på det humöret. ;) 

signar ut. 
xoxo, Alex.

update

yes box, nu är bilderna upplagda som utlovat. check it out!

okej, jag ljög!

sa ju att jag skulle återkomma igår, men jag orkade inte. så ja, jag typ ljög! gilla läget. nu är jag tillbaks however, men det blir inte långvarigt. har massor att göra idag innan jag börjar jobba kl.14. hinner inte fixa det efter jobbet heller, för då ska jag träffa tjejerna. så nu är det bara för mig att kasta mig in i duschen och sen åka raka vägen ner mot stan. får se om jag hinner ladda upp lite foton också, men jag lovar inget. jag lovar att dom kommer, men jag vet inte när. ses sen, på obestämd tid! 

signar ut.
xoxo, Alex.

skrattretande

the asskissing has officially begun. and I find myself sitting in the background, smiling. 



Martinas lilla kub-fisk får symbolisera "the ass-kisser", även om det inte är den vi menar i det här fallet. 

det är verkligen skrattretande, och så uppenbart. fjäskandet är igång, big time. jag kan inte hjälpa att skratta, det är ju så härligt. pinsamt på samma gång, men man kan ändå inte rå för att gilla det. alla gillar väl lite gammalt hederligt fjäsk. speciellt när det är så genomskinligt. saker man säger och gör, tror man är diskret när det fullkomligt lyser om en. I like it. 

jag finner mig själv en aning stressad. konstaterade precis att jag kanske inte har tid att blogga egentligen, men ändå så sitter jag här. det känns som att det är mycket på G just nu. mycket bra. jag har aldrig tyckt mig vara en person med många järn i elden, men just nu så kanske jag ändå är just det. det tål att tänkas på. 

helgen var över alla förväntningar. fest med både släkt och oslagbara vänner. can't say no to that! en del bilder på kalajset blev det också, måste bara göra en rensning först. men dom kommer dyka upp på foto-bloggen, det lovar jag. 

igår var det soldyrkan och grill-chill. det blev även en s.k. "doggy-walk". ja, jag mår bra! 

jag tror att jag får återkomma lite senare för jag har mer att berätta om sånt som varit, men det går inte ihop med stressen jag känner just nu. MÅSTE ner och hämta min jobbfotolegitimation innan jag ska träffa Helene. kommer tillbaks sen! 

signar ut.
xoxo, Alex.

last night

om det är nån som vet vad jag gjorde igår kväll/i natt, please let me know! jag har träningsvärk och jag vet inte hur jag har fått den. har dock mina aningar. ;D trodde aldrig att jag skulle komma ur form så snabbt. nåja, bara att ligga i så är vi snart back on track. awesooome! men måste dra nu, jobb imorn bitti. hej så länge!

stupido!

aa, tja! 
idag lyckades jag låsa mig själv ute. det är andra gången sen jag flyttade in här, så det är inte så farligt ändå. men bäst av allt hade det såklart varit om jag kunde låtit bli helt och hållet. jag skulle ut och hämta en plastpåse i bagageluckan på bilen och tog bara med mig bilnycklarna ut. i samma ögonblick som jag sopade igen dörren och den gick i lås så kom jag på vad jag precis hade gjort. "fuck! vad gör jag nu?" var min första tanke. inga hemnycklar, ingen mobil, bara bilnycklarna. det var bara att sätta sig i bilen och åka hem till mamma och hämta reservnyckeln. det löste sig ganska snabbt med andra ord. 
nu ligger jag i soffan och kollar på "Knocked Up". jag är helt slut i huvudet. lär nog somna såfort jag har publicerat det här inlägget. imorn måste jag till den där förbannade fotografen så jag får min jobbfotolegitimation. sista chansen, måste ha den på måndag. 

naah, nu orkar jag inte mer. det får räcka för idag. 

ps. längtar fortfarande sönder till lördag. ;D 

signar ut! 
xoxo, Alex.

foto-bloggen

nu är foto-bloggen uppe. ni hittar länken nere till vänster under "kompis-bloggar", eller för er som är för slöa för att skrolla ner så kan ni klicka här. nya fräscha bilder kommer inom kort. :) enjoy!

en ny lya

nu är lägenheten ommöblerad. ingen större förändring, 'cause let's face it, jag har bara 41 kvadrat. men det känns ändå lite som en ny lägenhet, faktiskt. en liten förändring med stor effekt kan man säga, och jag blev mycket nöjd. men det tog sin tid. ett tag så såg det rätt hopplöst ut, för ni kan inte ana hur avancerat det är att möblera om ett fyrkantigt rum. slutresultatet blev i alla fall bra. nu ska jag bara rensa garderoben, lägga ut lite elektronik-prylar på blocket (om jag orkar) och sen är allt tiptop! tack än en gång tjejer för att ni hjälpte till och för att ni är dom bästa vänner en dåre kan få! :) fast vi är ju dårar hela bunten, och det är ju det som gör oss till "the best there is"! 

den här fyran blir nog aldrig gammal. <3 



nej, nu ska jag nog ta och krypa till kojs. upp och jobba tidigt imorn! 

ps. längtar sönder till lördag! ;D

signar ut!
xoxo, Alex.

say what?!

det här tyckte i alla fall jag var intressant. 



"även en kalkon kan äta en räv"

ja du, Filip, har du verkligen tagit studenten? xD för er som undrar så är det korrekta uttrycket "även en blind höna kan finna ett korn". men Filip, den smarte studenten, tyckte annat. förbannat trevligt studentfirande blev det ute i huset i Holmsjön i alla fall. god mat, kul folk, underbar miljö. Holmsjön är inte så pjåkigt alls. men ska man bo där så ska man inte ha 3 som operatör, för då är man körd. tro mig, jag vet. 

igår var en lång dag. jobbade 7-16 och hade inte sovit en blund på natten, så man var lite sliten. men det gick jättebra att jobba. avslutningsvis så var det girls night med Annis, Werre och Martina. 

idag har jag jobbat på dansskolan och knallat på Tuna Park med Werre. lite fynd gjorde vi allt. min sommar är ju räddad i alla fall. ;) kanske snarare synen, men den ingår väl för att sommar'n ska bli någelunda bra i alla fall. vore ju inte så kul om man gick och blev blind sådär hur som haver. haha! har även varit på det andra jobbet och överlämnat det ifyllda anställningsbeviset till chefen. orka posta? nu ska jag bara pallra mig iväg till fotografen så jag får min jobbfotolegitimation. får väl göra det imorn om jag hinner. måste jag vara med på kort? kan jag inte få måla ett litet självporträtt som Mr. Bean gör? 

veckan kommer bjuda på både smått och gott. :) imorn ska jag till vårdcentralen en sväng, sen blir det nog lite pool-schtek om en viss herre tillåter(?). klart som fan att du gör, alla vet ju att du inte klarar dig utan mig och mina bakverk. du är fullkomligt hjälplös utan mig. haha! börjar bli lite blek nu tycker jag allt, så här fordras lite härligt solsken. apropå solsken, var inte det utlovat idag? tycker det har varit molningt mest hela dagen jag. eller nej, nu ljuger jag faktiskt. när jag tänker efter ordentligt så har det faktiskt varit sol nästan hela dagen, men med små lätta moln dansandes omkring. det är ju sol nu t ex, så vafan snackar jag för skit? jävla dåre. dags att kasta sig in i duschen förresten. ska åka och plocka upp dåre #2 snart så då vill man ju vara extra fräsch. ;) sen blir det god mat och en kvällspromenad "i Hagnesta Hill bland de identiska husen". vi lär nog avsluta med en bra film eller nåt i den stilen. 

jobb torsdag-fredag. ingen fördjupning i det. 

mest längtar jag nog tills på lördag. då ska vi fira att Annis är så jävla bra på spanska. det ska nog bli redigt kul, om ni förstår vad jag menar (höhö!). pass på, här kommer lite skönsång: "it's DARE, uh!". se det som ett smakprov, för snart blir Annis och jag rockstjärnor, så då kan ni skryta med att ni har hört det här. replokalen och studion är ju redan kirrad. visst är det så? sen har jag ju hört att några sköna grabbar med häftiga guror och trummor ska backa upp oss. det var väl så vi hade sagt Annis? vi får ju alltid som vi vill. vi kirrar't. ;) 

nuuuuu måste jag kila, tjarrå! 

signar ut.
xoxo, Alex.

jag har bara en sak att säga:

fy fan för känslolösa människor. fy fan för svin. jag är äcklad.

rastlösheten själv

jag har kommit fram till att den normalt lugna jag tycks ha gått på semester. jag är tamejfan rastlös HELA TIDEN! som nu t ex, håller på att gå upp i limningen. vet inte var jag ska ta vägen. det lutar dock åt duschen. när man inte har nåt vettigt att göra så kan man ju alltid duscha. det är ju alltid trevligt att vara ren. äta skulle jag också kunna göra, men det känner jag inte för, trots att jag inte har käkat sen frukosten. nej, dusch var det! kanske återkommer senare. 

signar ut!
xoxo, Alexxx.

årets första

hej på er! 

då vad jag tillbaka. kul, visst? :) det doftar alldeles underbart i min lilla lya just nu. jag gör nämligen det jag är allra bäst på: fläskpannkaka. den står för tillfället i ugnen och bullar till sig och blir sådär ljuvligt god som den bara blir när jag gör den (jag måste ju kunna skryta om att jag är bra på något). synd att man inte har något trevligt middagssällskap bara, det är det enda jag saknar just nu. 

igår var det tid för årets första dopp. jag tog med mig min äldsta och yngsta kusin från Bergströms-klanen. kylväskan och dom färska jordgubbarna var med såklart. det var kallt i vattnet, men det har aldrig stoppat mig. inte Kevin heller, han var mer under vattnet än över. 



den här lilla svampen drack ett halvt sex-pack med Coca Cola.
man kan ju undra vart allt tar vägen? 



sen var det dom stora schtekarna såklart, Martin och jag.


det var den dagen det. idag har jag jobbat en sväng, sen har jag handlat och fixat lite här hemma. nu ska jag bara äta en bit av den där goda saken som står i ugnen, sen ska jag åka ut en sväng till farmor och farfar och fira gammelgubben som fyller år idag. det var allt för mig idag. 

signar ut!
xoxo, Alex.

en finfin dag

det verkar aldrig bli som jag tänkt mig när det gäller mitt bloggande. varje dag tänker jag att jag ska blogga, men så kommer alltid någonting viktigare i vägen. när jag sen ger mig på att blogga så har jag samlat på mig så mycket händelser att jag omöjligt kan skriva om allt. så nu sitter jag här och ska försöka summera helgen och dagarna som varit.

om jag ska börja med helgen så var det ju Balsta-festivalen. inget märkvärdigt direkt, men mina kusiners band spelade och jag hade lovat att vara där och kolla. först var det Simons band, Derogatory, som intog scenen. efter dom så var det Martins band, The Masses. jag kan för övrigt meddela att dom ska spela på Hultsfred i år, och det är ju verkligen skitstort för dom! är verkligen glad för deras skull. jag hade gärna varit där och hejat på dom, men jag har ju andra planer den här sommaren. sen är ju inte death metal riktigt min grej, men det är kul att se hur dom äger på scenen. sån jävla scen-närvaro så det är sjukt. på tal om festivalen så hade dom ju den där fritt fall-grejen där också. Priffe viftade med 100-lappen i ansiktet på mig och utmanade mig att hoppa. han skulle såklart betala. så vi hoppade båda två. tråkigt nog var inte mor min smart nog att tänka tanken att hon kanske skulle filma, så hon tog två kort med sin hightech mobilkamera och tänkte inte mer på det. ingen vidare kvalitét på bilderna.





det är svårt att beskriva känslan av när man stod där uppe på 50 meters höjd. när dom sen kopplade loss selen och jag föll fritt fall 33 meter ner utan någon livlina så tror jag faktiskt att jag dog i nån sekund. eller åtminstonde fick jag en mindre infarkt. sen var det bara att hissa ner nätet dom ca 20 meterna det var ner till marken. då kände man sig rätt så nöjd med sig själv. det var den adrenalinkicken det. nu återstår det att se om det är bungy eller fallskärm som blir nästa kick. jag får ta mig en funderare på det.

i måndags blev det spontan-kebab med Martina och Weronica i det fina vädret. sen blev det sleepover för mig och Werre. vi somnade säkert båda två innan vi ens hunnit nudda madrassen. jag kände mig inget trött, men inte fan behövdes det nån ansträning för att somna. stone dead var ordet.

igår diskade jag allt jag hade i köksskåpen. bland annat vinglasen. det är första gången jag har lyckats få ett vinglas att explodera i min hand. trodde inte att dom var så känsliga, för jag höll inte speciellt hårt. men det räckte, för jag skar upp ett jävla djupt jack i tummen och kan pga det inte sms:a med båda händerna. det är sjukt synd om mig. jag är sms-invalid.

idag har jag varit på stan med Elin, vi fikade och hade det bra i värmen. sen blev det lite shopping också. jag köpte en jättesöt jeansklänning + att jag äntligen hittade den där blazern som jag har letat efter i evigheter. lite fattigare och lite gladare så åkte vi till dansskolan och häckade lite. nu ligger jag i soffan och kollar på Drömkåken. sen blir det How I Met Your Mother. måste ju få min dagliga dos så jag slipper abstinens-problemen.



här ser ni i alla fall toppen av klänningen. får försöka ta en bättre bild vid tillfälle.

imorn ska jag njuta. förhoppningsvis är det lika fint väder imorn som det har varit idag, så då blir det nog lite schtek på bakgården. eller skulle jag kanske ta och höra med min bästis vad hon har för sig? ;) då lär det nog bli nån park. vi är så park-kåta.

signar ut!
xoxo, Alex.

RSS 2.0