då var det dags!



igår när jag var på gymmet så bestämde jag mig för att göra en föränding. en nyttig sådan. jag har tagit efter min käre vän Anna-Karin, och bestämt mig för att äta havregrynsgröt till frukost 5 dagar i veckan, alltså alla vardagar. idag var första dagen, och jag åt den med skivad banan i, då socker eller sylt inte är tillåtet enligt mig. jag måste säga att det gick an. det smakade helt okej med bananen i, så det här ska jag nog klara utan problem. idag fick det bli vanliga havregryn, då det var det enda som fanns hemma. nästa steg är att köpa fiberberikade havregryn.

nu hinner jag inte mer, jobbet kallar!

signar ut.
xoxo, Alex.


ej okej!

det här tycker i alla fall inte jag är okej!

 
jag och mamma var ute på lunchen för att kolla på ett par hyllor hon skulle köpa av ett par som ska flytta. när vi stod utanför och väntade på att tjejen skulle komma och öppna så nästan frös man ihjäl! det var verkligen svinkallt och det var på gränsen att jag inte klarade av det. och då stod vi inte ute i mer än 3 minuter. det är så trist att vakna på morgonen och se det här utanför fönstret. usch och fy säger jag bara.

idag har jag jobbat, såklart. efter det så har jag varit extra snäll och städat mors stora lägenhet samt satt dit hennes nya toasits som hon köpte här om dagen. det har jag inte berättat, men vi tog faktiskt en spontanis till Ikea här om dagen. jag behövde friskluft så vi hade planerat en promenad ute i Sundbyholm. hela dagen var det strålande fint väder och sol...fram till vi klev ur bilen i Sundbyholm. där gick solen på strejk och istället blev det kallt och blåsigt. så pass att vi kände att promenaden inte var aktuell längre. och när vi satt i bilen påväg hem så föreslog mor att vi skulle styra mot Ikea. vi plockade upp moster som är Ikea-fantast och så bar det av mot Västerås. jag kom hem med ett bäddset och fyra förvaringskorgar till min hylla. två av korgarna betalade jag själv, och två fick jag av världens bästa moster. hon ansåg att hon var skyldig mig, men så var inte fallet. men tackar gör vi i alla fall för generositeten!

dags för mig att runda av.

signar ut!
xoxo, Alex.


definitivt en bra dag!

hej på er!

hur har ni det i vårrusket? ja, det är inte ofta man säger det, men det har ju bjussats på snöblandat regn idag så det får man väl kalla "vårrusk". jag skulle inte kalla det vår i alla fall. som tur är har det inte varit så kallt, jag kunde ha vårjackan trots det dåliga vädret.

som rubriken lyder så har den här dagen varit en bra dag. jag började med en sovmorgon och sov ut riktigt ordentligt. åtminstonde så mycket som det går med alla skrikande ungar utanför. hatar att bo nära dagis/skolor, dom håller ju aldrig käften. det är en sak om dom bara leker som vanligt, men dom här ungarna gallskriker så det skär i öronen och skallrar i fönsterrutorna. och varför? ingen jävla aning. skulle tippa på att det är uppmärksamhet dom kräver, så brukar det vara. jag har varit nära att öppna fönstret och be dom hålla käften många gånger. ni som känner mig vet ju hur jag är när det gäller ungar. speciellt bångstyriga, trotsiga, jobbiga ungar. jag har verkligen noll tolerans för sånt. nu har jag visserligen inte bett dom hålla käften, men det har varit nära vid ett flertal tillfällen. vad hände med att dagen var så bra? nu lämnar vi det ämnet.
efter sovmorgonen åt jag frukost och satt och kollade lite på "Efter Tio" med Malou. jag har aldrig gillat henne så fråga mig inte varför jag kollade, men det var väl antagligen det eller nåt sånt där "ring-in-och-spela"-program. lite pest eller kolera där, men i så fall kollar jag hellre på dötrista Malou än spel-program, för dom tål jag verkligen inte. nu blev det negativt igen, vafan. hur lyckas jag?

anywho, efter frukosten och det där så åkte jag och jobbade. det gick snabbt och smidigt idag, vilket var skönt. jag begriper inte riktigt hur det kan gå så snabbt ena dagen och långsamt den andra när jag gör samma sak varje dag. :P och jag håller alltid samma tempo tycker jag. konstigt är det! efter jobbet var jag sopslut och gick över till gymmet och solade. efter jag hade solat så hade jag kunnat sätta mig i bilen och åka hem och dröna i soffan, men jag tog mig i kragen och tränade 1½ timma. det är jag stolt över! dessutom lagade jag till en enkel men god maträtt när jag kom hem. och inte speciellt onyttigt heller. spaghetti med broccoli och gula morötter, jättegott var det!



nu sitter jag i soffan och kollar på tv i lugn och ro, det tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av. mer än så har jag inte att berätta för nu, så jag säger: på återséende!

signar ut.
xoxo, Alex.

hjärtligt tack!

jag vill tacka så mycket för alla fina kommentarer jag har fått! jättekul att få sån positiv respons och att så många tyckte att det blev fint! :)

jag kom precis hem ifrån jobbet. Lisa sms:ade mig imorse och sa att hon hade glömt meddela mig att en skolklass skulle komma kl.13. "aamen kul!" tänkte jag, att jag fick veta det i lagom tid att anpassa mig. tyvärr så hann jag  ju inte städa klart helt innan ungdomarna vällde in, och självklart så ockuperade dom bara den delen som jag inte hade hunnit städa än, nämligen toaletterna och omklädningsrummen. så jag packade ihop mina grejer, satte mig i bilen och åkte. blir alltid lite smått irriterad när jag inte hinner klart pga att nån har meddelat mig nåt för sent så jag inte hinner anpassa arbetstiden efter hur dagen ser ut. jag hatar att lämna dansskolan och veta att jag inte gjorde allt som jag skulle. omklädningsrummen hade som tur var inte blivit nersmutsade nånting sen igår. allt annat hann jag med. but still, kan inte hjälpa att bli irriterad över att jag ska bli drabbad i andras brist på framförhållning. det är en sak om jag själv klantar till det, då får jag skylla mig själv. och om nån annan blir drabbad så ber jag om ursäkt. när man vet att man har gjort fel så kan man åtminstonde be om ursäkt. men i det här fallet blir det bara ett "oj, jag glömde..." och inget mer. och mesig som jag är så ställer jag upp på det och säger att det är lugnt, när det egentligen stör mig massor. antar att jag är rädd för att göra dom missnöjda och att jag ska bli av med jobbet.

nu har jag väl avreagerat mig så det räcker, kan man tycka. nu tar jag och hoppar in i duschen istället. när mamma kommer hem från jobbet så ska vi åka en sväng till Tuna Park.

signar ut!
xoxo, Alex.

solsken

hej hopp!

ännu en dag med solsken. nu är våren här för att stanna. :) underbart! jag har precis bestämt mig för att grabba tag i systemkameran och dra ut och fota våren när det är som bäst. det gäller att passa på, man vet ju aldrig vart solen får för sig att ta vägen.

igår fyllde min älskade mor år, så då var det stort kalas hemma hos henne. till en början skulle bara mammas moster Vera komma, men hon överraskade med att ha med sig sin syster Nella samt bror Rainis med frugan Britt. sen kom mammas syster Bea med maken Kenneth och dom fyra barnen Martin, Simon, Eddie och Kevin. sen kom mammas kusin Kicki och slutligen hennes andra kusin Zigga med sin tjej. så jag vill lova att det var fullt i hennes lägenhet. vi fick plats, men man fick själv uppfinna nånting att sitta på när vi skulle äta. mina negerbollar gjorde succé ännu en gång, denna gången hos pensionärerna. but then again, don't they always? jag är inte förvånad.

jaha, så vad står på dagordningen idag då? vi ska se:
¤ ta systemkameran på en promenad
¤ åka till KC och uträtta ett sent ärende 
¤ åka till dansskolan och jobba
¤ åka till gymmet och sola
¤ hämta ut mina converse som kommit med posten
¤ hjälpa mamma med tvätten

det var vad jag kommer på nu, men det brukar ju alltid hända mer så jag håller det lite öppet. dags för mig att kila, så vi ses.

signar ut!
xoxo, Alex.


vårkänslor

ja, man får allt lite vårkänslor av den nya designen, tycker ni inte? tja, inget är ju perfekt och det är väl inte exakt på pricken som jag vill ha det, men det får duga. jag är ändå ganska nöjd. jag ville ha en färgklick och så mycket har jag åtminstonde lyckats med.

annars har jag väl inte så mycket att berätta egentligen. det är så mycket som försiggår i mitt liv just nu. så mycket som är alldeles för privat och för invecklat för att skriva om, så det är lika bra att jag låter bli. ni som står mig nära vet vad det är jag pratar om, och huvudsaken är att ni är medvetna om detta och varför jag mår som jag mår. det värmer att tänka på er och hur mycket ni stöttar mig genom att bara finnas. det hoppas jag att ni vet. om inte så vet ni förhoppningsvis det nu.

nu ska jag kika på That '70s Show och sen är det dags att röra sig ner mot stan. med nytt efternamn kommer även nya bank- och körkort och andra små justeringar som man kanske inte tänker så mycket på innan. det är det jag ska fixa nu. ses snart igen!

signar ut.
xoxo, Alex.


finslipning

en liten färgklick blev det såhär till vårens början, men det här är bara en tillfällig design. är inte alls nöjd, så jag ska fila på den officiella ett tag. men tills dess får den här duga.
dags att fixa den nya headern också. det är bara att dunka upp photoshop och börja jobba. har dock en känsla av att den inte kommer bli gjord idag. jag är kort på tålamod just nu, så det ser inte så ljust ut på den fronten. men vi får se!

signar ut.
xoxo, Alex.

en enda stor oreda

ursäkta röran, bloggen är under uppbyggnad...

RSS 2.0